Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Η 11η & 12η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 11.4.2017

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 11/4 σε δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις υπό την Προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου.
Στην πρώτη συνεδρίαση εγκρίθηκε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ) του Δήμου για το έτος 2017, που αποτελεί μια τυπική υποχρέωση που συνοδεύει τον Προϋπολογισμό, με ελάχιστη ωστόσο πρακτική χρησιμότητα καθώς οι Δήμοι με έλλειψη προσωπικού αδυνατούν να το υλοποιήσουν.

Στη δεύτερη συνεδρίαση ο Δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τρέχοντα ζητήματα καθώς και για τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, τα αποτελέσματα της οποίας φάνηκαν άμεσα, καθώς ο Δήμος ενημερώθηκε ότι θα ενταχθούν και τα Κύθηρα στο πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας των μικρών νησιωτικών Δήμων της ΕΕΤΑΑ παρά το γεγονός ότι υπερβαίνουν το πληθυσμιακό κριτήριο των 3.100 κατοίκων που έχει τεθεί. Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενέκρινε την πρόσληψη 3 νέων μονίμων υπαλλήλων στο Δήμο, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, κάτι που αποτελούσε διαρκές αίτημα της Δημοτικής Αρχής. 
Το Δ.Σ. ενέκρινε τον απολογισμό της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για το 2016, τη συμμετοχή του Δήμου στην πρόσκληση του ΠΕΠ Αττικής για τη δημιουργία "Κέντρων Κοινότητας" και τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα. Αποδέχθηκε επίσης τις μελέτες για το έργο "Συντήρηση - Επισκευή Δημοτικής Οδοποιίας" με προϋπολογισμό 310.000€ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και στοχεύει σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο οικισμών του νησιού καθώς και για το έργο "Κατασκευή Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αγίας Πελαγίας" προϋπολογισμού 3.100.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και θα δημοπρατηθεί από το Δήμο μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης. 
Προηγήθηκε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε τη συγκρότηση 5 επιτροπών διεξαγωγής δημοπρασιών έργων, την ανάθεση έργων και άλλα τρέχοντα θέματα.
και τα video:



Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες - κάμερα: Βαλέριςο Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Video: Tsirigotv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου