Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3.4.2017

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στις 3/4 στην Αθήνα συμμετείχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης πραγματοποιώντας επαφές και ανταλλαγή απόψεων με δεκάδες Δημάρχους της Χώρας. 
Η Γ.Σ. αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων αναφορικά με τις προτάσεις της επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη μετεξέλιξη του Καλλικράτη. Η ΚΕΔΕ έχει προτείνει στην πολιτική ηγεσία συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο παρατηρείται μια εμμονή μόνο στο ζήτημα της απλής αναλογικής, που με μαθηματική βεβαιότητα θα οδηγήσει τους Δήμους σε ακυβερνησία, οδηγώντας στο διορισμό δοτών "εκτελεστικών γραμματέων" που θα υποσκελίζουν τις εκλεγμένες Δημοτικές Αρχές, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία χώρα της Δύσης. 
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό. Ο κ. Δήμαρχος έθεσε σειρά ζητημάτων, όπως τα προβλήματα στις δημοπρατήσεις των έργων μετά το Νόμο 4412, που σύμφωνα με τον Υφυπουργό θα λυθούν με τροπολογία, δίνοντας την αυτονόητη δυνατότητα στους μικρούς Δήμους να δημοπρατούν αυτόνομα τα έργα τους. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τη διαδικασία νομιμοποίησης των λιμένων των Κυθήρων που ολοκληρώνεται σύντομα και ζήτησε χρηματοδότηση για την εφαρμογή του κώδικα ασφάλειας ISPS στο Καψάλι με στόχο την ασφαλή προσέγγιση κρουαζιεροπλοίων, λαμβάνοντας τη σχετική δέσμευση του Υφυπουργού για χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου