Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΈΚΤΑΚΤΟ - ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΈΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΜΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 11 το πρωί της Πέμπτης 20/4 στην περιοχή Κουμάρος, στο νότιο τμήμα των Κυθήρων, στο δρόμο από τον οικισμό Καλησπεριάνικα προς το Λιβάδι. 
Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά έχει τρία μέτωπα (το ένα μέτωπο έχει ήδη περιοριστεί) που κατακαίνε ανεξέλεγκτα δασική περιοχή με χαμηλή και θαμνώδη βλάστηση.
Στην περιοχή επιχειρούν τρία πυροσβεστικά οχήματα από το τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων μαζί με τα πληρώματα τους και με επικεφαλής τον Διοικητή Πυραγό κ. Λάζαρο Κωνσταντίνου. Επίσης  στο μέτωπο επιχειρούν ακόμα ένα πυροσβεστικό όχημα με δυνάμεις του Δήμου Κυθήρων και εθελοντές κάτοικοι του νησιού.
Την προσπάθεια κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή επικρατεί πολύ χαμηλή νέφωση και ομίχλη αλλά και η δύσκολη πρόσβαση λόγω δύσβατου εδάφους.
Επίσης έχει παρατηρηθεί ενδυνάμωση της πυρκαγιάς από σκουπίδια και παλιά λάστιχα που ήταν πεταμένα στην περιοχή.
Όποιος  ιδιώτης διαθέτει υδροφόρα ή βυτίο και θέλει να βοηθήσει καλό είναι σπεύσει στο σημείο για να διευκολύνει στον άμεσο ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων, προκειμένου αυτά να μην απομακρύνονται από το μέτωπο της πυρκαγιάς.
Μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια της πυρκαγιάς.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.



Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες - πληροφορίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PHOTOCERIGO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου