Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12.5.2017

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στα Κύθηρα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσείων (European Museums Academy - EMA) με έδρα τις Κάτω Χώρες κ. Wim G. van der Weiden και η Διευθύντρια των Μουσείων της Πόλης του Λουξεμβούργου κα. Daniele Wagener, είχαν εθιμοτυπική συνάντηση με το Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, με την παρουσία της Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων κας Στέλλας Χρυσουλάκη.
Το κλίμα της συνάντησης ήταν εξαιρετικό και ο κ. Δήμαρχος συζήτησε με τους υψηλούς προσκεκλημένους μια σειρά πολιτιστικών και ιστορικών θεμάτων που αφορούν στο νησί. Στόχος της επίσκεψης των δύο στελεχών του EMA είναι η γνωριμία με τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους των Κυθήρων, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων για πανευρωπαϊκή βράβευση, γεγονός μεγάλης πολιτιστικής αλλά και τουριστικής σημασίας για τον τόπο μας.

Πριν τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και η Διευθύντρια της Εφορείας υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Παράδοσης και Παραλαβής προς Χρήση του κτηρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μυλοποτάμου, που δυνάμει της υπ΄ αριθμόν 89/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδόθηκε προς χρήση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, με στόχο αφενός την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης των αρχαιολογικών ευρημάτων των Κυθήρων (που σήμερα παραμένουν στις ήδη βεβαρυμένες αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά), αφετέρου τη δημιούργια ενός πρότυπου χώρου συντήρησης και έκθεσης αρχαιοτήτων που ανακαλύπτονται στις ανασκαφές του νησιού. Η συντήρηση του χώρου θα ανήκει πλέον στην Εφορεία Αρχαιοτήτων. Πρόκειται για ένα πολυετές αίτημα των αρχαιολόγων, που πλέον έγινε πραγματικότητα χάρη στην εξαιρετική συνεργασία των στελεχών της Εφορείας και του Υπουργείου Πολιτισμού με τη Δημοτική Αρχή.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου