Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ''ΓΚΙΟΣΤΡΑ'' ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2017 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-VIDEO)

Μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού σωματείου “GIOSTRA DI ZANTE” (Γκιόστρα Ζακύνθου), αντιπροσωπεία του Δ.Σ  του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών και τμήμα της χορευτικής ομάδας ταξίδεψε στη Ζάκυνθο την περίοδο 2-5/6/2017, προκειμένου να εκπροσωπήσει τα Κύθηρα,  για μια ακόμη φορά,  στις εκδηλώσεις της Γκιόστρας.
Τα τελευταία χρόνια το πολιτιστικό σωματείο “GIOSTRA DI ZANTE” αναβιώνει το μεσαιωνικό έθιμο της ΓΚΙΟΣΤΡΑΣ, με κύριο δρώμενο τους έφιππους αγώνες  ιπποτών και με πολλές  άλλες,  παράλληλες,  εκδηλώσεις όπως παρελάσεις με γυναίκες και άνδρες ντυμένους με μεσαιωνικές ενδυμασίες και παρελάσεις με αντιπροσωπίες από όλα τα Επτάνησα.
Φέτος, εκτός από τα Επτάνησα, συμμετείχαν και  αντιπροσωπείες από το  εξωτερικό, όπως το Σαν Μαρίνο  και  η Σουλμόνα της Ιταλίας, η Αμβέρσα και η Τσεχία. 
Τα Κύθηρα, με τις κυθηραϊκές ενδυμασίες και τον ενθουσιώδη χορό των παιδιών του χορευτικού του Συνδέσμου, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, για ακόμη μία φορά, εξίσου  ανεπανάληπτη με την περσινή μας συμμετοχή στην Γκιόστρα Ιταλίας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή της  Γκιόστρας Ζακύνθου για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει.
Τέλος,  ευχαριστούμε όλους για την εξαιρετική φιλοξενία και την ανθρώπινη ζεστασιά.












Για τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών
Η Γενική Γραμματέας
Βασω Σαμίου Φλωροπούλου


Πηγή: Αλεξάνδρα Λουράντου
Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών
Επιμελεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
ΤSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου