Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ 24ΩΡΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ ΟΙ 50 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

το περιπολικό σκάφος της FRONTEX στη Νεάπολη Βοιών
Παραμένουν στην Νεάπολη Βοιών για δεύτερο 24ωρο, οι 50 πρόσφυγες που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος που εντόπισε περιπολικό της FRONTEX, το βράδυ της Τρίτης 27/6, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Κυθήρων.
Πρόκειται για 35 άνδρες 5 γυναίκες και 10 παιδιά όπως αναφέρουν πληροφορίες του σταθμού μας, με καταγωγή κυρίως από τη Συρία αλλά και το Ιράκ.
Από την πρώτη στιγμή και ο Δήμος Μονεμβασίας και οι άνθρωποι από το Λιμεναρχείο Νεάπολης είναι δίπλα στους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά στον χώρο του παλαιού ''Καρνάγιου'' στην παραλία της Νεάπολης.
Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους και όπως ανέφεραν είχαν προορισμό την Ιταλία.
Ο Δήμος Μονεβασίας έχει μεριμνήσει για τα γεύματα των προσφύγων κι όλων των απαραίτητων πραγμάτων όπως για την παροχή φαρμάκων, γάλα και πάνες για τα μικρά παιδιά, ενώ η παρουσία ιατρών από το κέντρο Υγείας Νεάπολης είναι συνεχής.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Δημοτική Σύμβουλο και εθελόντρια κα. Δέσποινα Βαγγελόγλου και στον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργο Μπουτέρη για την συνεχή παρουσία τους και την προσφορά τους από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στη Νεάπολη οι πρόσφυγες. Επίσης γι ακόμη μία φορά η τοπική εκκλησία συνέδραμε παραχωρώντας την κουζίνα του Γηροκομείου Νεάπολης για την παρασκευή των γευμάτων στους πρόσφυγες.
Παρά το γεγονός ότι ο χώρος του παλαιού ''Καρνάγιου'' δεν αποτελεί δομή φιλοξενίας αλλά χρησιμοποιείται ως λύση ανάγκης, λόγω διαδικαστικών καθυστερήσεων οι πρόσφυγες θα διανυκτερεύσουν κι απόψε (29/6) στην Νεάπολη Βοιών.
Είναι σημαντικό να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και αύριο οι άνθρωποι αυτοί να προωθηθούν σε κατάλληλες κι οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία: Συμβαίνει Τώρα (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου