Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ -''Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ... ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ'' (ΚΥΘΗΡΑ)

Πειραιάς, 30 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τις αρχές Μαΐου 2017 έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του πλοίου ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ το οποίο συνδέει ακτοπλοϊκά τα Κύθηρα και Αντικύθηρα με τον Πειραιά και την Κρήτη. 
Μετά τις συνεχείς αναβολές εκ μέρους της εταιρείας για τη συνέχιση των δρομολογίων και μάλιστα εν μέσω της θερινής σεζόν, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει πολλές ακυρώσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις και συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στο νησί, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Από τα στοιχεία και την ενημέρωση που μας έγινε, φάνηκε πως η εταιρεία για ακόμα μια φορά είναι κατώτερη των περιστάσεων και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει.
Με συνεχείς αναβολές προσπαθεί να κερδίσει χρόνο χωρίς να υπολογίζει την πολύ μεγάλη οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχει περιέλθει  όλος ο οικονομικός και εμπορικός κόσμος στα Κύθηρα και Αντικύθηρα.
Δηλώνουμε τη στήριξή μας στους κατοίκους του νησιού σε ότι αφορά στο αίτημά τους για απρόσκοπτες και ασφαλείς μετακινήσεις καθώς και στους επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν πληγεί από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και θα συνεισφέρουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, με παρεμβάσεις για την άμβλυνση των επιπτώσεων.  

Ελένη Σταματάκη
Βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου