Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟΝ Α΄ & Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ - ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/7 ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Την Πέμπτη 13/7 στις 2 το μεσημέρι θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στο Δημοτικό Κατάστημα Ποταμού, που θα τιμά τους Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία που πολέμησαν στο πλευρό της Αυστραλίας (ANZAC'S) κατά τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η πρωτοβουλία και η χρηματοδότηση ανήκει στον κ. Peter Maneas, διακεκριμένο Κυθήριο επιχειρηματία της Αυστραλίας, ο οποίος το καλοκαίρι του 2018 θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή και τοποθέτηση δεύτερης αναμνηστικής πλάκας με τα ονόματα 200 Κυθήριων Αυστραλών πολιτών που πολέμησαν στο πλευρό της Αυστραλίας κατά τους 2 μεγάλους παγκόσμιους πολέμους, στο πλαίσιο της "2ης Εβδομάδας Αυστραλίας στα Κύθηρα" (2018).
Ο κ. Peter Maneas είναι παραγωγός του διεθνούς παραγωγής ντοκιμαντέρ "My Greek Oddysey" που αυτές τις ημέρες γυρίζεται στα Κύθηρα και θα προβάλει το νησί μας σε 80 χώρες του κόσμου! Η αδελφή του Dr. Maria Zarimis είναι διακεκριμένη Καθηγήτρια Ελληνικής Ιστορίας και Φιλοσοφίας στο University of New South Wales στο Sydney. Είναι άνθρωποι που μας κάνουν υπερήφανους για την φιλοπατρία τους και τη διάθεσή προσφοράς τους στον γενέθλιο τόπο των γονέων τους. Τους ευχαριστούμε θερμότατα! Με τέτοια υποστήριξη το νησί μας μόνο μπροστά μπορεί να πηγαίνει!
Ας είμαστε όλοι παρόντες στην Πλατεία Ποταμού την προσεχή Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου