Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 9/7 ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΟΥ ΔΡΥΜΩΝΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

Κατασβέστηκε περίπου στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 9/7 η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή του κάμπου Δρυμώνα στα Κύθηρα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Η πυρκαγιά κατέκαψε μια μεγάλη περιοχή με χαμηλή βλάστηση ενώ από τις φλόγες κινδύνεψαν ελαιώνες, αμπελώνες, οικόσιτα ζώα και μελίσσια.
Η κινητοποίηση των τοπικών Πυροσβεστικών δυνάμεων και του Δήμου ήταν άμεση και με τη συνδρομή των κατοίκων και εθελοντών έδωσαν μεγάλη μάχη με τις φλόγες, για πάνω από τρείς ώρες, κάτω από δύσκολες συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες.
Ωστόσο το καίριο πλήγμα στην πυρκαγιά το έδωσαν οι ρίψεις του πυροσβεστικού ελικοπτέρου ERICKSON, το οποίο μετά από αίτημα της Δημοτικής αρχής έσπευσε τα Κύθηρα από τα Χανιά για να συνδράμει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.
Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Κυθήρων κ. Στράτου Χαρχαλάκη μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς:
« Ένα μεγάλο μπράβο στη Διοίκηση της Πυροσβεστικής (περιφερειακή και τοπική), στην τοπική εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας και στους κατοίκους και ιδιώτες που επί σχεδόν 3 ώρες έδωσαν αληθινή μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή του Κάμπου Δρυμώνα η οποία ξέσπασε - όπως ενημερώθηκα - από εκτελούμενες εργασίες με χρήση πυρός στην ύπαιθρο γεγονός απαράδεκτο για αντιπυρική περίοδο. Η έγκαιρη επέμβαση των επίγειων δυνάμεων σε συνδυασμό με το τελευταίας τεχνολογίας ελικόπτερο ERICKSON που ήρθε από τα Χανιά απέτρεψαν τα χειρότερα. Περισσότερη προσοχή λοιπόν από όλους μας μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου. »
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες και video από την πυρκαγιά:












Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Ειρήνη Τραβασάρου - Δημήτρης Καλλίγερος
Video: Δημήτρης Καλλίγερος - TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου