Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ - ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΥΘΗΡΑ - ΚΡΗΤΗ

Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιάς – Κύθηρα – Κρήτη.
Με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιάς – Κύθηρα – Κρήτη. 
Ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Γενικός Γραμματέας Διονύσιος Καλαματιανός, έχοντας πρωτίστως ως γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και το συμφέρον του Κυθηραϊκού λαού, προέβησαν από την πρώτη στιγμή σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την άμεση επίλυση του ζητήματος.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο κήρυξε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου έκπτωτη την εταιρεία ΛΑΝΕ που είχε αναλάβει την εκτέλεση των δρομολογίων. Εν συνεχεία,  ανακοίνωσε άμεσα προκήρυξη 4 επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών γραμμών Κυθήρων – Αντικυθήρων με στόχο τη συντομότερη εύρεση νέας αναδόχου εταιρείας της δημοπρατούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής.
Η βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, εξαίρει τις ενέργειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που έχει αναγάγει το θέμα σε μείζονος σημασίας και από την πρώτη στιγμή το αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα, ώστε να βρεθεί λύση μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Λύση που δεν θα μπορεί να προσβληθεί από οποιονδήποτε.

Πηγή: Γραφείο Τύπου Γεωργίας Γεννιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου