Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΟΒΣΛΑ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. Θ.ΔΑΒΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ

Αγαπητοί μας συμπατριώτες και συμπολίτες. Ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, Αθανάσιος Δαβάκης, ανταποκρινόμενος άμεσα στο από 17ης Ιουλίου 2017, αίτημα της Ομοσπονδίας των Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής, ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την καταστροφική πυρκαγιά στα Βάτικα, την αποφράδα μέρα της 17ης Ιουλίου του 2015.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δαβάκη κι ευχόμαστε να ευοδωθεί η προσπάθειά του να εντοπιστεί το "αόρατο" και "απόρρητο" επί δύο συναπτά έτη πόρισμα, ούτως ώστε να μάθουμε κι εμείς σε τι οφείλεται αυτή η τεράστια οικολογική, αγροτική και οικονομική καταστροφή στον τόπο μας.
Επαναλαμβάνουμε, επίσης, για μια ακόμη φορά την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΑΔΜΗΕ για εγκατάσταση εναέριου δικτύου πυλώνων υψηλής τάσης στη χερσόνησο του Μαλέα, σε μήκος 27 χιλιομέτρων από τα Βάτικα μέχρι τους Μολάους.
Επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι το εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ είναι υπεύθυνο για τη μεγάλη πλειονότητα των δασικών πυρκαγιών.
Ο τόπος μας δεν μπορεί να αντέξει και δεύτερη καταστροφή. Τα καμμένα βουνά δεν αντέχουν ΚΑΙ πυλώνες υψηλής τάσης.
Ευελπιστούμε σε απαντήσεις σύντομα.


Το ΔΣ της Ομοσπονδίας των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου