Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 23.8.2017

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού

Το 2017 αποτέλεσε χρονιά καταστροφική για το νησί των Κυθήρων. Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια δεν υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά και την Κρήτη, που αποτελούσε τον βασικό κορμό εισόδου τουριστών στο νησί. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι καταστροφικές πυρκαγιές οδήγησαν σε πληθώρα ακυρώσεων κρατήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι ακυρώσεις δεν έγιναν μόνο στα μέρη του νησιού που κάηκαν, αλλά σε όλο το νησί καθώς η αρνητική δημοσιότητα ήταν έντονη και οι επισκέπτες δεν γνώριζαν αν θα πρέπει να συμβιώσουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές με τα καμένα δάση. Αποτέλεσμα, τα έσοδα του νησιού από τον τουριστικό τομέα να καταρρεύσουν άνω του 50%.
Οι επιχειρηματίες των Κυθήρων βρίσκονται σε δυσμενή θέση καθώς οι υποχρεώσεις που έχουν είναι ανελαστικές. Με τα νέα δεδομένα απειλείται ολόκληρο το νησί με οικονομική κατάρρευση, καθώς μέρος των καλοκαιρινών εσόδων αποτελούσε διαχρονικά τον τροφοδότη για τις αγροτικές εργασίες του χειμώνα αλλά και μέσο επιβίωσης για τους υπόλοιπους μήνες του έτους.
Ερωτώνται κατόπιν όλων τούτων οι κ. Υπουργοί:
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση για την ενίσχυση των κατοίκων των Κυθήρων και ιδίως των επιχειρηματιών που πλήγηκαν βάναυσα το καλοκαίρι του 2017;

Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου