Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ Α' ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ

Δεν είχα σκοπό να ξεκινήσω αντιπαράθεση με την κα. Γεννιά, όμως οι απαράδεκτες μομφές της με προκαλούν να απαντήσω επί της ουσίας.
1. Ζήτησα και θα ζήταγα τον μέγιστο αριθμό εναέριων μέσων γιατί αυτό θα έκανε κάθε Δήμαρχος που θέλει να σώσει τον τόπο του. Δεν απολογούμαι επειδή ζήταγα τα πάντα για τα Κύθηρα. 
2.
Το Σ.Τ.Ο. συγκαλείται ακόμα και όταν ο Δήμαρχος λείπει. Σύμφωνα με το Νόμο, το Δήμαρχο αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος. Το Σ.Τ.Ο. συνεκλήθη και η κα. Γεννιά ήταν παρούσα παρά το γεγονός ότι δεν είναι μέλος του οργάνου. 
3.
Μηχανήματα έργου όπως αυτά του Στρατού Ξηράς ΔΕΝ διαθέτουν τα Κύθηρα. Τα Μ.Ε. στο νησί είναι ελάχιστα και ήταν ΟΛΑ εκεί ακριβώς όπου έπρεπε. Εξάλλου ο κόσμος τα είδε.
4.
Επιστρατεύτηκαν ΟΛΑ τα διαθέσιμα ιδιωτικά βυτία, πέραν των 2 υδροφόρων που διαθέτει ο Δήμος μας. Η παροχή νερού ήταν συνεχής μέσω: α) των ιδιωτικών βυτίων, β) των υδροφόρων του Δήμου, γ) του μεγάλου δικτύου πυροσβεστικών κρουνών, δ) των σημείων υδροληψίας στις δεξαμενές ύδρευσης, ε) ιδιωτικών γεωτρήσεων. 
5.
Η καταγραφή των ζημιών ξεκίνησε από τη Δευτέρα με την επίσκεψη στο νησί κλιμακίου του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Π.Ε. Νήσων, που ήδη οργώνουν το νησί σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Καθηγητή κ. Λέκκα που θα αναλάβει τις μελέτες. Η δημοπρασία της ανάπλασης της Πλατείας Φρατσίων στις 8/8 (προγραμματισμένη από μηνών λόγω του Ν.4412) ούτε παρακώλυσε τη διαδικασία ούτε επηρέασε την καταγραφή. Και ΔΕΝ πρόκειται για ανάθεση, αλλά για ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ.
Προτείνω στην κα. Γεννιά, την επόμενη φορά που θα βρεθεί σε ένα τέτοιο φρικτό συμβάν, να μιλάει καλύτερα προς τον Δήμαρχο ενός τόπου που κάηκε και κυρίως να κατευθύνει την ενεργητικότητά της στην υποστήριξη των αιτημάτων των Δήμων της εκλογικής περιφέρειας και όχι στην πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα αποκαΐδια ενός νησιού. Οι Κυθήριοι έχουν άποψη και για το τί έκανε ο Δήμος και για το τί έκαναν ή δεν έκαναν όλοι οι υπόλοιποι. Υποβολείς δεν χρειάζονται. Προέχει η αποκατάσταση των ζημιών.
Πάντως η Τοπική του ΣΥΡΙΖΑ στα Κύθηρα, με την ενωτική και ήπια ανακοίνωσή της, δεν δείχνει να συμφωνεί σε τίποτα με τα όσα ισχυρίζεται η Βουλευτής και αυτό είναι αν μη τι άλλο παρήγορο.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις δράσεις πυρασφάλειας του Δήμου, ας κάνει τον κόπο να διαβάσει αυτό το Δελτίο Τύπου και την επισυναπτόμενη ομιλία μου, παρόντος του Αρχιπυράρχου κ. Λαρέζου τον περασμένο Μάιο στα Κύθηρα: Πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου