Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό που έχουν δεχθεί τα Κύθηρα από την πρόσφατη πυρκαγιά που κατέκαψε σχεδόν το 1/3 των δασικών εκτάσεων του νησιού, αλλά και από την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης από την 1η Μαΐου, επισημαίνει σε ερώτησή του στους  Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Οι απανωτές ακυρώσεις λόγω της έλλειψης ακτοπλοϊκής σύνδεσης, αλλά και η ανεπανάληπτη οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά, έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους των Κυθήρων και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες.
Ο κ. Κατσαφάδος ερωτά μεταξύ άλλων τους αρμόδιους Υπουργούς αν πρόκειται να εφαρμοστούν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους κατοίκους του νησιού όπως παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων, αλλά και τι πρόκειται να πράξουν για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να αποζημιωθούν μελισσοκόμοι, ελαιοπαραγωγοί και αγρότες που επλήγησαν από την πυρκαγιά.
Η ερώτηση του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Το φετινό καλοκαίρι φαίνεται πως εξελίσσεται εξαιρετικά δύσκολο για τους κατοίκους και ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες στα Κύθηρα. Μετά την τεράστια αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, όπου στην ουσία, το νησί έχει βρεθεί από την 1η Μαΐου και εν μέσω τουριστικής περιόδου, «στον αέρα» χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, ήρθε να προστεθεί η τεράστια πυρκαγιά που έκαψε σχεδόν το 1/3 των δασικών εκτάσεων του νησιού.
Όπως είναι κατανοητό τα Κύθηρα έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό τους, καθώς η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης, έφερε απανωτές ακυρώσεις, ενώ η πρόσφατη πυρκαγιά προκάλεσε μια ανεπανάληπτη οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή, τις συνέπειες της οποίας θα τις δούμε στο μέλλον.
Επειδή, η πολιτεία οφείλει να στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στους πολίτες που πλήττονται με τρόπο έμπρακτο,
Επειδή τα Κύθηρα είναι ένα μέρος με ιδιαιτερότητες χωρίς μεγάλη τουριστική σεζόν,
Επειδή η Κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά που επί τέσσερις μέρες κατέκαψε το νησί,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Πώς πρόκειται να ανακουφίσει τους πολίτες των Κυθήρων που έχουν πληγεί φέτος πολλαπλά;
2. Πρόκειται να εφαρμόσει φορολογικές ελαφρύνσεις για τους κατοίκους και επαγγελματίες, όπως επαρκή παράταση φορολογικών υποχρεώσεων ή πρόβλεψη 24 δόσεων, προκειμένου να τους δοθεί χρόνος να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους;
3. Τι πρόκειται να πράξουν, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και να προβούν στην ταχύτατη αποζημίωση των μελισσοκόμων, των ελαιοπαραγωγών και λοιπών αγροτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά;

Πειραιάς 11 Αυγούστου 2017
Ο Ερωτών Βουλευτής                                                                                                   
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου