Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ'' ΣΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/9

Την προσεχή Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, ο κ. Νεκτάριος Μαστορόπουλος, εκπαιδευτικός και πρώην δήμαρχος Μονεμβασίας, παρουσιάζει το βιβλίο του με τίτλο "ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ: η κληρονόμος της αρχαίας Σπάρτης, η πανίσχυρη πόλη-κράτος του Μεσαίωνα, το στήριγμα του Χριστιανισμού και του Βυζαντίου".
Η παρουσίαση θα γίνει στις 7:00 το απόγευμα, στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου "Λαζαρέτο".

ΟΜΙΛΙΕΣ:
- Νεκτάριος Ιωάν. Σκάγκος, υποψήφιος δρ. Αρχαιολογίας, με θέμα: "Χαρτογραφώντας την πολιτιστική κληρονομιά του Μαλέα"
- Λευτέρης Κουσούλης, πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας, με θέμα: "Μονεμβασία ως τόπος ελευθερίας"
- Χρήστος Καφτεράνης, δρ. Συγκριτικής Πολιτικής και συγγραφέας, με θέμα: "Πολιτιστική κληρονομιά. Το ανεκτίμητο κεφάλαιο ενός τόπου"
- Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου, ιατρός ψυχολόγος, με θέμα: "Η Ορθοδοξία και η συμβολή της στο έθνος"
- Ευαγγελία Πάντου, προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, με θέμα: "Η προοπτική της Μονεμβασίας και οι θέσεις της υπηρεσίας για την αναβίωση της Άνω Πόλης στο Κάστρο"
- Γιάννης Ψαρράκης, Γραμματέας συλλόγου "Τουλίπα Γουλιμή", με θέμα: "Ρωγμές στον χρόνο - μια περιδιάβαση στο περιβάλλον του Καβομαλιά"
- Μαρίνης Μπερέτσος, διευθυντής αναπτυξιακής "ΠΑΡΝΩΝ Α.Ε.", με θέμα: "Απόθεμα βιόσφαιρας και διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς"
- Παναγιώτης Δ. Αλεξάκης, καθηγητής Οικονομικής των Επιχειρήσεων & Αγορών στο ΕΚΠΑ, με θέμα: "Η Μονεμβασία ως παγκόσμιος προορισμός: ορισμένες προϋποθέσεις"
Όπως σημειώνει ο συγγραφέας, "στόχος μου, μέσα από αυτό το βιβλίο, είναι να υιοθετηθεί και να καθιερωθεί ένα νέο αφήγημα για την ιστορία της Μονεμβασίας, που δεν ήταν απλά μια πλούσια πόλη με ένα ισχυρό κάστρο, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Η Μονεμβασία συνέγραψε, θα λέγαμε, το αφήγημα για τη νέα Ελλάδα, όπου μετά την κλασική αρχαιότητα έψαχνε τον τρόπο να αναγεννηθεί και να επιβιώσει.
Παράλληλα αγκαλιάζω την ευρύτερη περιοχή, με περιδιαβάσεις σε μέρη μοναδικά, με ιστορία χιλιάδων ετών, με φύση ανεπανάληπτη, περιοχή που μπορεί να γίνει παγκόσμιος προορισμός, στα πλαίσια του αειφόρου τουρισμού.
Μονεμβασία, Βάτικα, κάμπος Μολάων και Ασωπού, ορεινός Ζάρακας....".

Η Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική εύχεται κάθε επιτυχία στην παρουσίαση του βιβλίου και τη μετέπειτα πορεία του.


Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος                Η Γ.Γραμματέας
Νίκος Αλειφέρης         Καλλιόπη Λιβανού

Πηγή: Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου