Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ & ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ - ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΝΝΠ

Παρά την αρχική αισιοδοξία και τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, πως τον Σεπτέμβριο θα δρομολογηθεί πλοίο που θα τα συνδέει τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα με τον Πειραιά και την Κρήτη, φαίνεται πως τα πράγματα έχουν κολλήσει εκ νέου στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία και στην απροθυμία του αρμόδιου Υπουργείου να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες.
Πληροφορίες του σταθμού μας αναφέρουν πως η καθοριστική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) μετατέθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου γεγονός που καθιστά αδύνατη, όπως όλα δείχνουν, τη δρομολόγηση πλοίου στις περιφερειακές ακτοπλοϊκές γραμμές των νησιών μας πριν τον Οκτώβριο.
Είναι πραγματικά πρωτόγνωρη η κατάσταση που βιώσαμε το καλοκαίρι και συνεχίζουμε να βιώνουμε. Δυστυχώς παρά τις δεσμεύσεις και τα μεγάλα λόγια από Πολιτικούς και τις Αρχές, το πρόβλημα παραμένει, χάνοντας αδικαιολόγητα ακόμη ένα μήνα (Σεπτέμβριο) που για τα Κύθηρα είναι εξίσου σημαντικός τουριστικά.
Σχετικά με τις εταιρείες και τα πλοία που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, προς το παρόν η μόνη εταιρεία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η ΑΒΛΕΜΩΝΑΣ Ν.Ε. με το Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ που συνεχίζει τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης προκειμένου να είναι έτοιμο όταν κι εφόσον ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Καλούμε και περιμένουμε τις επόμενες ημέρες από τον αρμόδιο Υπουργό, τους Βουλευτές, την Περιφέρεια και τον Δήμο να τοποθετηθούν δημόσια σχετικά με το θέμα αλλά και για το τι σκοπεύουν να πράξουν έναντι των νέων αδικαιολόγητων καθυστερήσεων των διαδικασιών από το Αρμόδιο Υπουργείο.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία: ellinikiaktoploia.net

1 σχόλιο:

  1. αν αυτο λεγετε κρατος εγω τοτε ειμαι ο σαντσο παντσο.
    παναγιωτη συνεχισε να ενημερωνεις τους κυθηριους για τις καθυστερησεις
    των αρχων που λειτουργουν με σταλινικες καθυστερησεις οσοι επενδυσαν
    λεφτα στα κυθηρα εχουν ολοι παει στον ψυχαναλυτη για να εξετασει ποσο μαζοχες ηταν που πεταξαν τα λεφτα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή