Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΤΣΕΑ

Με την απόφαση 145/2017 (βλ. ΕΔΩ) το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων, με σαφή και συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, αποφάσισε να μην καταθέσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, δηλαδή τα χρήματα των Κυθηρίων πολιτών, στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους της Χώρας. Ο κ. Δημήτρης Φατσέας ψήφισε "παρών" παρουσιάζοντας τα δικά του επιχειρήματα που φυσικά δεν έπεισαν το σώμα. Αντίστοιχη απόφαση και μάλιστα ομόφωνη είχε λάβει το Δ.Σ. και το 2015. Για λόγους που αδυνατούμε να καταλάβουμε ο κ. Φατσέας επιχειρεί να αποδείξει ότι όλα τα έργα της παρούσας δημοτικής αρχής είχαν ξεκινήσει από την απελθούσα. Θα απαντήσουμε πολύ σύντομα με πολύ συγκεκριμένα επιχειρήματα και θα δημοσιεύσουμε όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν πότε ακριβώς ξεκίνησαν να μελετώνται όλα τα μεγάλα έργα στο νησί. Για την ιστορία αναφέρουμε σήμερα μόνον τα εξής:
- Η μελέτη για τις 5 νέες υδρευτικές γεωτρήσεις ξεκίνησε το 2016, επί Δημαρχίας Χαρχαλάκη, ο κ. Φατσέας συμμετέχει στα συλλογικά όργανα που ενέκριναν τους σχετικούς προϋπολογισμούς και τις δαπάνες.

- Η ολοκλήρωση των μελετών για τις Όχελλες γίνεται από τη σημερινή δημοτική αρχή, ο κ. Φατσέας συμμετέχει στα συλλογικά όργανα που ενέκριναν τους σχετικούς προϋπολογισμούς και τις δαπάνες. Ο κ. Κουκούλης είχε πει στο debate του 2014 ότι το έργο των Οχελλών ήταν έτοιμο προς εκτέλεση. Μόνο έτοιμο δεν ήταν. 

- Η μελέτη για το αθλητικό κέντρο στο Μανιτοχώρι έγινε την περίοδο 2002-2004 επί Δημαρχίας Αρτεμίου Καλλίγερου. Υπήρχε στα συρτάρια του Δήμου και επί 8 χρόνια της διοίκησης της προηγουμένης δημοτικής αρχής δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ ούτε για την επικαιροποίησή της ούτε για τη χρηματοδότηση του έργου. Υπάρχουν έγγραφα που το αποδεικνύουν. Η προηγούμενη δημοτική αρχή θα μπορούσε να έχει εκτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο για τη νεολαία του νησιού, όμως μάλλον είχε άλλες προτεραιότητες. Η παρούσα δημοτική αρχή επικαιροποίησε τις μελέτες, έλαβε άδειες και εγκρίσεις και ενέταξε το έργο σε χρηματοδότηση (Περιφ. Αττικής). 

- Το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων ξεκίνησε να μελετάται επί Δημαρχίας Αρτεμίου Καλλίγερου και μάλιστα είχε προχωρήσει μελετητικά σε μεγάλο βαθμό. Και πάλι η προηγούμενη δημοτική αρχή έλεγε το 2014 ότι ήταν έτοιμο για χρηματοδότηση ενώ γνώριζε ότι έλειπαν σημαντικά στοιχεία από τη μελέτη και τις εγκρίσεις του έργου τα οποία ολοκλήρωσε η σημερινή δημοτική αρχή η οποία και το εκτελεί μέσω του ΠΕΠ Αττικής.

- Οι περισσότερες μελέτες αναπλάσεων οικισμών έγιναν με συμβάσεις που υπέγραψε ο Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος και σήμερα έχουν χρηματοδοτηθεί σχεδόν όλες (πλην της ανάπλασης της Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου). Οι σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. είναι στο αρχείο του Δήμου. 
- Το έργο του δικτύου ύδρευσης της Αγ. Πελαγίας μελετήθηκε από τη Δημαρχία Αρτεμίου Καλλίγερου το έτος 2002 (!) και η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε υποβάλει τη μελέτη σε πρόγραμμα που είχε λήξει!!! Υπάρχουν έγγραφα για όλα αυτά! Εμείς το χρηματοδοτήσαμε μέσω της Περιφέρειας με 3.100.000€, υπογράψαμε την Προγραμματική Σύμβαση και το δημοπρατούμε μέχρι το καλοκαίρι του 2018 με ηλεκτρονική πλέον δημοπράτηση. Παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση στο Δήμο διέθετε και ειδική σύμβουλο, εντούτοις ζήτησε τη χρηματοδότηση του έργου από ένα πρόγραμμα που πλέον δεν υπήρχε, σύμφωνα με έγγραφο της ίδιας της Περιφέρειας!
Δεν θα αναφέρουμε σημαντικά έργα της καθημερινότητας που εμείς μελετήσαμε και ολοκληρώνουμε όπως ο παραλιακός φωτισμός στην Αγ. Πελαγία και το Καψάλι, τα μεγάλα έργα οδοποιίας, οι αφαλατώσεις κ.λπ.
Θα επανέλθουμε με δημοσίευση όλων των στοιχείων για το πότε ξεκίνησαν οι μελέτες των μεγάλων έργων στο νησί, διαλύοντας και τους σχετικούς μύθους στους οποίους ορισμένοι αρέσκονται να ζουν.
Είναι προφανές ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Σε αντίθεση με εκείνους που έταζαν στους πάντες τα πάντα προς άγραν ψήφων, σε όσους μίλαγαν για "έτοιμα έργα", εμείς για κάθε έργο που κάνουμε θα αναφέρουμε την πλήρη προϊστορία του, όπως κάναμε για τις 4 γεωτρήσεις που έγιναν το 2016 όπου αναφέραμε δημόσια ότι οι μελέτες τους είχαν εκπονηθεί από τη διοίκηση Κουκούλη. Γιατί, ΔΕΝ είμαστε όλοι ίδιοι! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΥΓ: Ευχαριστούμε τον κ. Φατσέα για τις ευχές του για τον Δήμαρχό μας και επικεφαλής του συνδυασμού μας! Αντευχόμαστε στον ίδιο κάθε καλό και στα παιδιά του!


Πηγή: Κύθηρα Αντικύθηρα Καινουργία Μέρα (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου