Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

''ΦΩΤΙΑ'' Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια συνεχώς αυξανόμενη πορεία της τιμής της βενζίνης στα Κύθηρα, η οποία την Τετάρτη 29/11 έφτασε να κυμαίνεται στα τέσσερα πρατήρια του νησιού από 1,789€ έως και 1,826€ το λίτρο*.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα Κύθηρα είναι ένα νησί χωρίς τοπική συγκοινωνία, με μεγάλη διασπορά οικισμών, υπηρεσιών και υποδομών άρα η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι αναγκαία και αναπόφευκτη, τότε μπορούμε να καταλάβουμε πόσο επιβαρύνονται οικονομικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού για να καλύψουν τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, για τις καθημερινές τους μετακινήσεις κι ανάγκες.
Προφανώς το πρόβλημα με την τιμή της βενζίνης δεν είναι κάτι καινούργιο στην περιοχή μας, ωστόσο όταν οι διαφορές με το Διοικητικό μας κέντρο, την Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζουν να είναι στα 25 και 30 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο και με την απέναντι στεριά, τη Νεάπολη Βοιών, στα 20 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, τότε κάτι πρέπει να αλλάξει και το Κράτος πρέπει κάτι να κάνει για τις απομακρυσμένες περιοχές όπως τα Κύθηρα.
Εκτός από την τιμή της βενζίνης, πρόβλημα αποτελεί και το ωράριο λειτουργίας των τοπικών πρατηρίων, καθώς εκτός από την καλοκαιρινή περίοδο που λογικά και αναγκαία το ωράριο διευρύνεται κάποιες ώρες, τον υπόλοιπο χρόνο αν κάποιος χρειαστεί να βάλει βενζίνη μετά τις 9:30 - 10 το βράδυ τότε ατύχησε, γιατί δεν θα βρει κανένα απ' τα 4 πρατήρια του νησιού ανοιχτό. Επίσης σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι στα Κύθηρα δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα πώλησης βενζίνης σε κάποιο από τα πρατήρια, κάτι που θα βοηθούσε και τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες, αλλά θα έλυνε τα χέρια και στους ίδιους τους πρατηριούχους.
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές, την Περιφέρεια Αττικής και τους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας να βάλουν κι αυτό το θέμα στην ατζέντα τους και να εξετάσουν σοβαρά τι μπορεί να γίνει, προκειμένου οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών όπως τα Κύθηρα να μην είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να μην επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητά τους.

*Αναλυτικά οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων/λίτρο την Τετάρτη 29/11 στα τέσσερα πρατήρια του νησιού, από την οικονομικότερη στην ακριβότερη:

1,789€ / λίτρο
1,799€ / λίτρο
1,800€ / λίτρο
1,826€ / λίτρο

Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου