Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΤΡΕΙΣ ΚΥΘΗΡΙΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟ ''SPARTAN RACE SPARTA 2017''

Πάνω από δύο χιλιάδες αθλητές και τολμηροί πολίτες που ήθελαν να δοκιμάσουν τα όριά τους, από 30 χώρες, συμμετείχαν στον σκληρό και δύσκολο διεθνή αγώνα αντοχής και εμποδίων ''SPARTAN RACE SPARTA 2017'' που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη 4 και 5 Νοεμβρίου.
Η Reebok και η μεγαλύτερη εταιρεία - κοινότητα διοργάνωσης αγώνων αντοχής στον κόσμο Spartan Race έφεραν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους αγώνες SPARTAN RACE SPARTA που συνδύαζαν αρχαίες και σύγχρονες τεχνικές σε τρεις κατηγορίες αγώνων: ''Sprin'' (5-8 χλμ./20-23 εμποδίων), ''Super'' (13-15 χλμ./24-29 εμποδίων) και ''Beas'' (20-22 χλμ./35+ εμποδίων).
Η πόλη διεξαγωγής των αγώνων δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς η αρχαία Σπάρτη δίδαξε την εγκράτεια και τη σκληρή εκγύμναση των ανθρώπων εμπνέοντας την κοινότητα των αθλητών της Spartan Race για τους οποίους το fitness και η σκληρή γυμναστική είναι τρόπος ζωής.
Στην φετινή πρώτη διοργάνωση είχαμε και Κυθηραϊκές συμμετοχές! Πιο συγκεκριμένα έλαβαν μέρος τρία άτομα από τα Κύθηρα: η Άννα Πρινέα, ο Θανάσης Σάμιος και ο Βαγγέλης Χλαμπέας μαζί με τον κ. Κώστα Καψάλη ο οποίος είχε συντονιστικό ρόλο.
Πρόκειται για ένα σημαντικό εγχείρημα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, καθώς όχι μόνο συμμετείχαν σε αυτούς τους πολύ απαιτητικούς αγώνες αλλά και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις διαδρομές που διαγωνίστηκαν!
Αν όλα πάνε καλά οι αγώνες SPARTAN RACE SPARTA θα διεξαχθούν και τα επόμενα χρόνια, οπότε θα υπάρξει η δυνατότητα και σε άλλους τολμηρούς συμπατριώτες μας να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να βιώσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.


(από δεξιά) ο Βαγγέλης Χλαμπέας, η Άννα Πρινέα και ο Θανάσης Σάμιος λίγη ώρα μετά τον τερματισμό.


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες - πληροφορίες: Κώστας Καψάλης
Πληροφορίες: runningpress.gr
Πηγή: apela.gr

1 σχόλιο: