Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ - ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 28/12

Η κορβέτα «Μπάφρα» έκανε αβλαβή διέλευση από το στενό του Καφηρέα - Τώρα πλέει ανατολικά των Κυθήρων - Δυτικά από τα Κύθηρα κινείται το νορβηγικό γεωτρύπανο «Deep Sea Metro II»

Σε μία κίνηση με ισχυρό συμβολισμό προέβη η Άγκυρα. Η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα» έττασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Κάβο Ντόρο και έκανε αβλαβή διέλευση από τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια και την Άνδρο. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνέχισε με νότια πορεία και λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης έπλεε ανατολικά των Κυθήρων.
Σχετικά κοντά στο τουρκικό πολεμικό πλοίο κινείται το νορβηγικό γεωτρύπανο «Deep Sea Metro II» που έχουν νοικιάσει οι Τούρκοι. Το πρωί της Πέμπτης το πλωτό γεωτρύπανο βρισκόταν δυτικά των Κυθήρων, χωρίς να είναι γνωστό αν η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα» πλέει κοντά του για να το συνοδεύσει μέχρι την Κωνσταντινούπολη όπου αναμένεται να καταπλεύσει στις 31 Δεκεμβρίου, ή αν ο πλους του τουρκικού πολεμικού στο κεντρικό Αιγαίο είναι ανεξάρτητος από την έλευση του «Deep Sea Metro II».
Η Τουρκία προτίθεται να χρησιμοποιήσει το νορβηγικό γεωτρύπανο για έρευνες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη από τις αρχές του 2018, θέλοντας να δείξει ότι δεν αναγνωρίζει τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου