Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΒΟΔΕΤΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 6/1 ΤΟΥΣ ΚΑΒΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΔΕΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗΣ

Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει ένα θέμα με τους καβοδέτες των πλοίων στα Κύθηρα. Πληροφορίες του σταθμού μας αναφέρουν πως παλιός καβοδέτης της περιοχής προχώρησε σε καταγγελίες κατά των τωρινών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα και να μην υπάρχει κάποιος αυτή τη στιγμή που να μπορεί να δέσει τους κάβους των πλοίων στο λιμάνι.
Αποκορύφωμα της προβληματικής κατάστασης που πάει να δημιουργηθεί αποτελεί το απίστευτο περιστατικό που εκτυλίχθηκε σήμερα Σάββατο 6/1, ανήμερα των Θεοφανείων στο Διακόφτι Κύθηρων, όταν κατά την προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι, λόγω των παραπάνω προβλημάτων, τους κάβους αναγκάστηκε να δέσει ο ίδιος ο πλοιοκτήτης του πλοίου.
Το πρόβλημα εξεύρεσης ανθρώπων για να δένουν τους κάβους και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν, δεν είναι τωρινό ούτε τοπικό, ισχύει στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Όπως πληροφορηθήκαμε υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη αλλά και η διάθεση από τις αρμόδιες αρχές συνολικής αντιμετώπισης του θέματος. Ωστόσο λόγω των καταγγελιών και της διαμορφούμενης κατάστασης στα Κύθηρα, η επίλυση του θέματος επείγει.
Σε επικοινωνία πάντως που είχαμε με την αρμόδια Λιμενική αρχή, μας διαβεβαίωσαν πως θα βρεθεί λύση και δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις προσεγγίσεις των πλοίων.

Ρεπορτάζ - επιμέλεια δηοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

1 σχόλιο:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΒΟΔΕΣΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝΑΙ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή