Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΙΟΝΙΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΚΡΗΤΗ

Τη μεγάλη αναστάτωση που έχει φέρει στους κατοίκους των Κυθήρων και των Αντικυθήρων η διακοπή των δρομολογίων του πλοίου «ΙΟΝΙΣ» που εξυπηρετούσε τη γραμμή Πειραιάς- Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμος - Γύθειο, επισημαίνει σε ερώτησή του στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, η σύμβαση της ακτοπλοϊκής γραμμής με το  πλοίο έληξε, με αποτέλεσμα από χθες να εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια Κύθηρα- Νεάπολη Βοιών, τα οποία, όπως έχει ανακοινωθεί, θα ισχύουν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2018.
Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί, έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η συγκοινωνία και να επανέλθει η ορθή επικοινωνία στα νησιά.
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Το πλοίο «ΙΟΝΙΣ», το οποίο είχε σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας και εξυπηρετούσε τη γραμμή Πειραιάς - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμος - Γύθειο σταμάτησε να καλύπτεται από τη σύμβαση διότι αυτή έληξε και, μέχρι τώρα, δεν έχει δοθεί κάποια παράταση, ούτε έχει προκύψει νέος διαγωνισμός για την εν λόγω γραμμή.
Αποτέλεσμα αυτού είναι το «ΙΟΝΙΣ» να έχει διακόψει από χθες, 25/1/2018 τα δρομολόγια για τον Πειραιά, την Κρήτη, το Γύθειο και τα Αντικύθηρα, ανακοινώνοντας ότι προσωρινά θα εκτελεί μόνο τα δρομολόγια Κύθηρα - Νεάπολη Βοιών, κι αυτό μέχρι την 1/02/2018.
Όπως είναι επόμενο, αυτή η διακοπή έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση και ανασφάλεια στους κατοίκους των Κυθήρων και πρωτίστως στων Αντικυθήρων, οι οποίοι απομονώνονται ολοκληρωτικά και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο, όπως η χειμερινή,  κατά την οποία η επικοινωνία καθίσταται ακόμα δυσκολότερη λόγω καιρικών συνθηκών.
Κατόπιν τούτων Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα και να αποκατασταθεί η συγκοινωνία, όπως προβλεπόταν από τη σύμβαση και να επανέλθει η ορθή επικοινωνία στα νησιά;

Πειραιάς 26 Ιανουαρίου 2018

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου