Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 14.2.2018

Με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής άναψαν απόψε τα νέα φωτιστικά στην είσοδο της Χώρας. Ένα πολύ σκοτεινό σημείο πλέον φωτίζεται συμβάλλοντας στην οδική ασφάλεια. Ο Δήμος έχει τοποθετήσει νέο φωτισμό στην Πλατεία Στάη, στο Parking (όπου το περιμετρικό δίκτυο φωτισμού θα ολοκληρωθεί σύντομα), ενώ προγραμματίζει περιμετρικό φωτισμό στην αυλή του Γυμνασίου-Λυκείου, όπου επίσης είναι πολύ σκοτεινά.
Στο χώρο του Parking ολοκληρώθηκε το έργο αντιστήριξης και επέκτασης που αύξησε τον διαθέσιμο χώρο, ενώ έχει τοποθετηθεί ειδικό σύστημα πυρόσβεσης. Έχουν πλακοστρωθεί σοκάκια μέσα στον οικισμό και αναμένεται η ολοκλήρωση της δικαστικής διένεξης για το Μαρκάτο ώστε να τελειώσουν οι μελέτες. Με τις παρεμβάσεις αυτές η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα έχει δώσει δείγματα γραφής για την πρωτεύουσα του νησιού μας.
Μέσα στο 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση και η πιστοποίηση της παιδικής χαράς και ο δρόμος προς το Κοιμητήριο Χώρας που ξεκινάει άμεσα ενώ η μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος στο κτίριο του πρώην Επαρχείου θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή αποδεσμεύοντας το σημερινό κτίριο στους πρόποδες του Κάστρου που προγραμματίζεται να στεγάσει πολιτιστικές δράσεις μετά την ανακαίνισή του. 
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους υπαλλήλους του Δήμου μας για τη στήριξή τους στα αιτήματα της Τοπικής Κοινότητας. Όλα αυταά τα ζητούσα από το 2010 αλλά δεν είχαν γίνει. Έγιναν και γίνονται με την παρούσα διοίκηση. 
Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τα έργα και στα υπόλοιπα χωριά της Τ.Κ.





Πηγή - φωτογραφίες:
Δημήτρης Ι. Καλλίγερος, Πρόεδρος Τ.Κ. Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου