Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7.2.2018

Την πλήρως υποβαθμισμένη κατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, τόσο σε έλλειψη προσωπικού όσο και σε λειτουργικότητα μέσων, θέτει με μακροσκελή επιστολή του προς αρμόδιο Υπουργό κ. Νίκο Τόσκα και το νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Τερζούδη, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.
Η επιστολή αναφέρει αναλυτικά και συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία προκύπτουν τεράστιες ευθύνες για την απαξίωση του τοπικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου. Παράλληλα, δημοσιεύονται έξι συνολικά επιστολές του κ. Δημάρχου σε τρεις διαφορετικούς Αρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος, σχετικά με πολύ σοβαρά ζητήματα πυροπροστασίας του νησιού, επιστολές - θα έλεγε κανείς - "προφητικές" αναφορικά με όσα συνέβησαν στα Κύθηρα τον Αύγουστο του 2017.
Ο κ. Δήμαρχος - διερμηνεύοντας την απαίτηση όλων των Κυθηρίων - αξιώνει την ικανοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων και ζητά την αναβάθμισή του σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Δ΄ Τάξεως, συγχαίροντας παράλληλα το προσωπικό που ασκεί τα καθήκοντά του σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες.

Δείτε την επιστολή του κ. Δημάρχου εδώ

Δείτε τα συνημμένα εδώ:
Συνημμένο 1
Συνημμένο 2
Συνημμένο 3
Συνημμένο 4


Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφία: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου