Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

''ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΤΕ ΘΕΑΤΗΣ'' - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 10 & 11.3.2018

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στο Γυμνάσιο Νεάπολης,πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τις εθελόντριες διασώστες της Ε.Δ.Ο.Κ. από τις κυρίες Μαίρη Μπουραντά και Ευγενία Νικολού, πάνω σε θέματα Α' Βοηθειών.
Πάνω από 100 άτομα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον κάτι που τιμά τον τόπο μας, αναδεικνύοντας το πνεύμα του εθελοντισμού , θέλουν να γνωρίζουν και να προσφέρουν όταν κάποιος συνάνθρωπος βρεθεί στην ανάγκη να αντιμετωπίσει κάποιες απρόβλεπτες καταστάσεις.
Ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, αγρότες, νοσηλευτές, δημόσιοι υπάλληλοι από διάφορες υπηρεσίες, μέλη συλλόγων, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί μαθητές συνοδεία των γονιών τους έμαθαν πως να δώσουν τις Πρώτες βοήθειες όταν χρειαστεί.

Τι είναι η Ε.Δ.Ο.Κ.
Η Ε.Δ.Ο.Κ. είναι μία μη κυβερνητική ομάδα που υπάγεται στην Πολιτική Προστασία η οποία ιδρύθηκε το 2008 ,που πίστευε και πιστεύει στον Εθελοντισμό ότι είναι τρόπος ζωής ! Δραστηριοποιείται τόσο στην παροχή βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (σεισμοί, πυρκαγιές, ατυχήματα) όσο και στην υγειονομική κάλυψη σε εκδηλώσεις όπου συμμετέχει πλήθος κόσμου. Παράλληλα δραστηριοποιείται στην ενημέρωση και εκπαίδευση εθελοντών.
Η εκδήλωση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση με Ε.Δ.Ο.Κ. και τον Δήμο Μονεμβασιάς και τον συντονισμό τον είχε η κυρία Ζωή Ρεπαπίνου σε συνεργασία με την διευθύντρια του Γυμνασίου Νεάπολης κυρία Γιώτα Κολυβοδιάκου.
Ο εθελοντισμός είναι πράξη μέσα από την οποία οι άνθρωποι αποκτούν νέες δεξιότητες και βοηθούνται να είναι ενεργοί πολίτες στην κοινότητα τους.
Εθελοντής είναι ο πολίτης εκείνος που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο του και τις γνώσεις του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος των συνανθρώπων του χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα!
Όσοι το παρακολουθήσαμε μάθαμε πως σε περίπτωση που χρειαστεί να παρέχουμε βοήθεια να το πράξουμε σωστά, κάνοντας βήματα με ψυχραιμία έως ότου φτάσει το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ που θα μεταφέρει τον ασθενή στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας η Νοσοκομείο. Η ζωή είναι πολύτιμη και το να μπορείς να κάνεις κάτι για αυτήν όταν παραστεί ανάγκη είναι μεγαλείο ψυχής.
Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και το Σάββατο 10 Μαρτίου στους Μολάους. Όλοι όσοι το παρακολούθησαν θα λάβουν ένα πιστοποιητικό.





Δέσποινα Παπούλη - Βαγελόγλου 

Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μονεμβασιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου