Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΠΕΝΤΕ (5) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΕΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΣΕΠ!

Μετά και την έγκριση του αρμόδιου Υπουργού κ. Πάνου Σκουρλέτη, το δρόμο προς το ΑΣΕΠ παίρνει ο διαγωνισμός για 118 νέες μόνιμες προσλήψεις σε νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους. Ανάμεσά τους και 5 μόνιμες θέσεις προσωπικού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση των Κυθήρων. 
Συγκεκριμένα:
- 1 θέση ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών για το Δήμο Κυθήρων
- 1 θέση ΠΕ Χημικών Μηχανικών για το Δήμο Κυθήρων
- 1 θέση ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού για το Δήμο Κυθήρων
- 1 θέση ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού για την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων
- 1 θέση ΤΕ Τεχνολόγων Τοπογράφων Μηχανικών για την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων
Στις θέσεις αυτές αναμένεται να προστεθεί και 1 θέση ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Χάρη στην διαρκή επιμονή της Δημοτικής Αρχής, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο Δήμος θα αποκτήσει νέο μόνιμο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, σε μία κρίσιμη στιγμή για τη λειτουργία του, όπου η γραφειοκρατία και οι απαιτήσεις έχουν γιγαντωθεί σε σχέση με το παρελθόν. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 3 χρόνια αποχώρησαν από το Δήμο συνολικά 7 υπάλληλοι χωρίς να αντικατασταθεί μέχρι σήμερα κανείς από αυτούς.
Παράλληλα, η Εγχώριος Περιουσία, ο μοναδικός αυτός θεσμός αυτοδιοίκησης, για ΠΡΩΤΗ φορά αποκτά μόνιμο προσωπικό, καθώς επί σχεδόν 3 δεκαετίες το σύνολο της διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας της Επιτροπής καλύπτεται από τον Δήμο Κυθήρων και παλαιότερα από την Κοινότητα Κυθήρων. Η εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού στην Εγχώριο θα επιτρέψει στη Διοίκηση του ΝΠΔΔ να επιτελέσει το έργο της χωρίς τις σημερινές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις, αφού η γραφειοκρατική κρίση επηρεάζει και την Επιτροπή.
Τέλος, με τις ανωτέρω ειδικότητες, ο Δήμος μας (αλλά και τα νομικά του πρόσωπα και η Εγχώριος Περιουσίας) θα μπορεί πλέον να συγκροτεί αυτόνομες επιτροπές διεξαγωγής δημοπρασιών έργων και προμηθειών, χωρίς την υποχρέωση να διεξάγει τις δημοπρασίες στον Πειραιά.
Πρόκειται για μια ισχυρή θεσμική αναβάθμιση του Δήμου και της Εγχωρίου Περιουσίας, που επιτεύχθηκε χάρη στη μεθοδική και συγκροτημένη δουλειά των διοικήσεων των 2 θεσμών. Απέναντι στην στασιμότητα πολλών ετών στο συγκεκριμένο θέμα, εμείς αντιτάσσουμε θεσμικές επιτυχίες.
Αναμένουμε την γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών και την άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Πηγή: Δήμος Κυθήρων (facebook)
Φωτογραφία αρχειου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου