Κυριακή 22 Απριλίου 2018

''ΆΝΟΙΓΜΑ'' ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ ΈΚΑΝΑΝ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ''ΆΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ''

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράστηριότητες του προγράμματος ''Άγονη Γραμμή Γόνιμη'' στα Κύθηρα, με μια μικρή σεμνή εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων το Σάββατο 21/4.
Μαθητές των Δημοτικών σχολείων των Κυθήρων, είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν το σκάκι και τα μυστικά του, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους, αλλά και εξελίσσοντας την σκέψη τους, στο απόλυτο παιχνίδι στρατηγικής.
Στα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στα Κύθηρα από το Φέβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, συμμετείχαν συνολικά 20 μαθητές.
Εκτός από τα δωρεάν μαθήματα, το πρόγραμμα δημιούργησε στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στα Κοντολιάνικα, ένα υπαίθριο σκάκι σε μεγάλες διαστάσεις για μικρούς και μεγάλους, το οποίο εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε επίσημα προς χρήση το απόγευμα του Σαββάτου 21/4, ενώ δωρήθηκαν επίσης 10 set σκακιού, 6 στο Δημοτικό Σχολείο Ποταμού και 4 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων.
Στην εκδήλωση ολοκλήρωσης των μαθημάτων αλλά και εγκαινίων του υπαίθριου σκακιού παρευρέθηκαν ο Βουλευτής στην Α' Πειραιά και Νήσων με τη Ν.Δ. κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Κομηνός και κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Μελίνα Μαρουλίδου, κ. Μαθιός Αγγελιουδάκης και ο κ. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, ο Πρόεδρος του Προγράμματος «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» κ. Στέφανος Νόλλας, η καθηγήτρια σκακιού, που έκανε τα μαθήματα στα παιδιά κα. Τάνια Καραλή, ο ιερεύς Ιωάννης Παπανδρόπουλος και κάτοικοι των Κυθήρων. Δυστυχώς η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν ανάλογη της προσφοράς και της σημασίας των προγραμμάτων αυτών για την τοπική μας κοινωνία, κάτι που ελπίζουμε να αλλάξει τα επόμενα χρόνια και ο κόσμος να συμμετέχει πιο ενεργά.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων ευχαρίστησε τους ανθρώπους από την «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» για το έργο που κάνουν στα Κύθηρα αλλά και γενικότερα σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδος, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος κ. Νόλλας ευχαρίστησε το Δήμο για τη συνεργασία αλλά και τους συμμετέχοντες, ενώ παράλληλα προαννήγγειλε τη συνέχιση του προγράμματος στα Κύθηρα και την επόμενη χρονιά, με διευρυμένες δραστηριότητες και μαθήματα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κεράσματα και φυσικά τα παιδιά να απολαμβάνουν το σκάκι στην αυλή της βιβλιοθήκης.



















Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου