Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Η ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ 19.5.2018

Σήμερα στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Αντικυθήρων Αγίου Μύρωνος, τελέσθηκε η σαββατιάτικη Θεία Λειτουργία από τον πατέρα Κωνσταντίνο Μπιθιγκότζη, ιερέα της ενορίας της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά το μικρό νησί το 2000, ως λαϊκός φυσικά.
Ας ευχηθούμε ο Άγιος Μύρων να επιφυλάξει ένα στέρεο μέλλον στο νησί Του, ένα μέλλον που σίγουρα δεν μπορεί να βασιστεί στην ανεξέλεγκτη βόσκηση και στις μαντρωμένες ιδιοκτησίες!
Όσοι πιστεύουν σε αυτό το μέλλον, θα διαψευστούν πολύ σύντομα γιατί όταν ο πληθυσμός του νησιού μειωθεί και άλλο, τότε με πολύ δυσκολία θα κρατηθούν οι δημόσιες υπηρεσίες στο νησί αλλά και οι παχυλές επιδοτήσεις των αγόνων γραμμών, για τη διατήρηση των οποίων η πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ και του Δήμου μας, δώσαμε αληθινή ΜΑΧΗ πριν λίγους μήνες!
Τί μέλλον μπορεί να έχει ένα νησί που οι λιγοστοί κάτοικοί του υπηρετούν απόλυτα τα χιλιάδες άγρια κατσίκια; ΚΑΝΕΝΑ! Έμαθα πάντα να λέω την ΑΛΗΘΕΙΑ όσο και αν ενοχλεί, όσο και αν ΞΕΒΟΛΕΥΕΙ, όσο και αν ΠΙΚΡΑΙΝΕΙ, όσο και αν ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ! Αλίμονο σε όσους χαϊδεύουν τα αυτιά ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Το νησί ερημώνει με ραγδαίους ρυθμούς, όταν έπρεπε να ανασχεθεί η ερήμωση οι προτεραιότητες ήταν άλλες, τώρα δυστυχώς η φύση καταστρέφεται, τα σπίτια γίνονται κλουβιά από τα σύρματα, οι δρόμοι περιφράσσονται προς χάριν των κατσικιών.
Αυτό δεν τιμά κανέναν! ΚΑΝΕΝΑΝ! Και για να αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι όντως υπάρχει πρόβλημα!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου