Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΥΠΟΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗ "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ"

Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια διαβούλευση επί των Τεχνικών Προδιαγραφών για την προμήθεια του συνοδευτικού εξοπλισμού του έργου της αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στα Κύθηρα και Αντικύθηρα.
Το έργο ολοκληρώνεται ως προς την κύρια φάση του, που είναι η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στα 2 νησιά και η δημιουργία 2 σύγχρονων ΧΥΤΥ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και Εθνική Περιβαλλοντική Νομοθεσία. Ήδη η αποκατάσταση στον ΧΑΔΑ των Αντικυθήρων έχει ολοκληρωθεί και έπαυσε οριστικά η επιβολή του προστίμου ύψους 160.000€ ετησίως.
Η δημοπράτηση των υποέργων θα είναι άμεση, θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής και αφορά στην προμήθεια:
- Πλήρους μονάδας και εξοπλισμού κομποστοποίησης
- 2 νέων απορριμματοφόρων οχημάτων 16 και 10 κυβικών
- Μηχανήματος φόρτωσης - συμπίεσης
- 47 κάδων των 770lt έκαστος
- 156.000 βιοαποδομήσιμων σακουλών
- 1.500 κάδων κουζίνας των 10lt έκαστος
- 70 κάδων οικιακής κομποστοποίησης
Το συγκεκριμένο έργο αφορά ΟΛΟ το νησί, ΟΛΟΥΣ τους οικισμούς, ΟΛΑ τα σπίτια ένα προς ένα ξεχωριστά, από το Μουδάρι μέχρι τη Βρουλέα, από του Βάνη μέχρι τον Αβλέμωνα. Είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής που εκτελείται σήμερα στο νησί, ένα έργο πρότυπο που δεν υπάρχει σε πολλά νησιά, σε μεγάλους Δήμους. Σε μια περίοδο που μεγάλα τουριστικά νησιά έχουν άλυτο το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών - με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια εικόνα τους και τον τουρισμό-, ο Δήμος Κυθήρων και η Περιφέρεια Αττικής δημιουργούν μια υπερσύγχρονη υποδομή που θα καλύψει τις ανάγκες διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα 30 χρόνια.
Το έργο αυτό είναι η απάντηση στην όποια κριτική (καλοπροαίρετη ή όχι) "τί κάνετε για το χωριό μου, για το σπίτι μου". Κάνουμε (εκτός από δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα έργα), αυτό το τεράστιας σημασίας έργο που έχει άμεση σχέση με την καθημερινότητά μας, με τον τουρισμό, με το περιβάλλον του νησιού μας!

Πηγή: Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα
(facebook)
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου