Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΡΟMOΛΟΓΙΩΝ Ε/Γ-Ο/Γ SPORADES STAR 18-21/4

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι αύριο Πέμπτη 18/4, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο μας «SPORADES STAR» δεν θα αναχωρήσει από Κίσσαμο στις 08:15 αλλά την Παρασκευή 19/4 στις 06:00 και το δρομολόγιο του διαμορφώνεται ως κάτωθι:

Αντικύθηρα 07:45-08:00
Κύθηρα 09:45-10:45
Πειραιάς 17:15

Με νέο δελτίο θα πληροφορηθείτε για τη συνέχιση των δρομολογίων του

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι αύριο Παρασκευή 19/4 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο μας «SPORADES STAR» δεν θα αναχωρήσει από Πειραιά στις 15:00 αλλά το Σάββατο 20/4 23:00 και το δρομολόγιο του διαμορφώνεται ως κάτωθι:

Κύθηρα 05:30-06:10   (21/4)
Αντικύθηρα 07:30-07:45
Κίσσαμος 09:40

Με εκτίμηση,
KIARA Ν.Ε.

Πηγή: Drakakis Tours
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την Τετάρτη 17/4, οΔήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, με την σημαντική παρέμβαση και παρουσία του π. Υφυπουργού-Βουλευτή Ά Πειραιά κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, είχε τις ακόλουθες συναντήσεις:
1) Με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό κ. Δημήτριο Χούπη. Ο κ. Αρχηγός αποδέχθηκε το αίτημα του Δήμου μας για την ανάληψη της εκπόνησης τριών (3) σημαντικών λιμενικών μελετών από τη ΜΟΜΚΑ (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ): α) την ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης της Γέφυρας Διακοφτίου, β) το Master Plan νέων έργων ανάπτυξης και επέκτασης Λιμένος Διακοφτίου και γ) το Master Plan νέων έργων ανάπτυξης και επέκτασης Λιμένος Ποταμού Αντικυθήρων. 

Παράλληλα συζητήθηκε με σημαντικές προοπτικές έγκρισης η δυνατότητα συντήρησης του ιστορικού Φάρου Απολυτάρας Αντικυθήρων και μετατροπής του σε μόνιμο ΕΦ (Επιτηρητικό Φυλάκιο) του Στρατού με μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό, προκειμένου να εποπτεύεται καλύτερα ένα από τα στρατηγικότερα σημεία της Ανατολικής Μεσογείου.
2) Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Μπούγα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το νέο νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη της Χώρας, με βάση το οποίο καταργούνται όλα τα Ειρηνοδικεία ως βαθμός απονομής δικαιοσύνης και συγχωνεύονται στα Πρωτοδικεία. Μετά από αίτημα του Δήμου μας, μονιμοποιείται στα Κύθηρα η μεταβατική ποινική έδρα του Πρωτοδικείου Πειραιά (με μόνιμη και όχι μεταβατική διάταξη), εκδικάζοντας ποινικές υποθέσεις σε συγκεκριμένες δικασίμους μέσα στο έτος. Το κτήριο θα διατηρηθεί καθώς και η υπηρετούσα δικαστική υπάλληλος, ζητήματα για τα οποία υπήρξε σαφής δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Ευχαριστώ θερμά τον Βουλευτή μας και π. Υφυπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο, που μερίμνησε για τις σημερινές συναντήσεις, από τις οποίες υπήρξαν σαφή αποτελέσματα για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο Δήμο μας».

Πηγή: kythira.gr

ΟΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΣΕΦ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε και φέτος “διαγωνισμός” μαγειρικής ανάμεσα στους μαθητές της Β’ τάξης. Διαγωνίστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β2.
Για άλλη μια φορά μας κατέπληξαν με την ικανότητά τους να αυτοοργανώνονται, να διαχειρίζονται το χρόνο και τα υλικά τους και να προσπαθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα σύμφωνα με τις αρχές της ευγενούς άμιλλας. Μπράβο παιδιά!

Δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ

Πηγή: Γυμνάσιο Κυθήρων

Κ.Ι.Π.Α.- ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΤΣΕΑ ΑΠΟ 29/4

Κυθηραϊκό Φωτογραφικό Αρχείο
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΤΣΕΑΣ
Ο φωτογράφος των Κυθήρων, 1920-1940
Ανανεωμένη έκθεση
 
Από τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Επτη ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, η ιστορική έκθεση φωτογραφιών του Παναγιώτη Φατσέα που στεγάζεται στο ισόγειο των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Παράρτημα Κυθήρων) στο Κάστρο της Χώρας ανανεώνεται με καινούργια δείγματα της δουλειάς του μεγάλου φωτογράφου. 
Η έκθεση οργανώνεται από κοινού από τΠαράρτημα ΓΑΚ Κυθήρων και το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) και θα είναι ανοιχτή για το κοινό Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00-13:00.

Πηγή: Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης
Πηγή φωτογραφίας: 2018.photobiennale-greece.gr

ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ WARRIORS TRIBE KYTHIRA ΣΤΟ EPIRUS CHALLENGE 2024

Στις 14 Απριλίου διεξήχθη το Epirus Challenge του 2024 για 3η συνεχόμενη χρονιά στα Ιωάννινα. Η αγωνιστική ομάδα των Warriors Tribe Kythira, δίνοντας για ακόμα μια φορά δυναμικό παρόν βρέθηκε στο Πρωτάθλημα και οι αθλητές επέστρεψαν με επιτυχίες και νέες εμπειρίες. Την αποστολή πλαισίωσαν οι:
Κωνσταντίνου Άννα, Φαμπιάν Τουσάι, Χλαμπέας Θεόδωρος, Μαρία Σιάρμαλη, Χρήστος Σιάρμαλης
Που με την καθοδήγηση του προπονητή τους Λόη Μιχαήλ κατέκτησαν τις κάτωθι θέσεις:
Φαμπιάν Τουςάι 1η θέση -70 Α κατηγορια.
Αννα Κωνσταντίνου 1η θέση -50 Α κατηγορια
Θεωδορης Χλαμπέας 1η θέση +70 Β κατηγορια
Χριστος Σιάρμαλης 1η θεση σε 2 αγώνες εμπειριας.
Μαρια Σιάρμαλη 1η θέση σε 1 αγώνα εμπειρίας.
Με 100% επιτυχία η σχολη των Warriors Tribe Kythira, αφού όσοι αθλητές έλαβα μέρος στο Πρωτάθλημα κατέκτησαν την πρώτη θέση, επιστρέφουν με χαμόγελα και βάζουν στόχο για την επόμενη διοργάνωση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kickboxing 2024 τον Ιούνιο στην Αθηνα!!!




Πηγή: Μυρτώ Παπαγεωργίου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΗ ''ΈΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ''

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Πολιτιστικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» στο πλαίσιο της Αειφόρου Ανάπτυξης για το σχολικό έτος 2023-2024. Στο δίκτυο συμμετέχουν 394 σχολεία από όλη την Ελλάδα με Συντονιστικό Φορέα το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα συμμετέχοντα σχολεία συνεργάζονται και υλοποιούν το 2ο Πανελλήνιου Μαθητικό Συνέδριο με θεματικό άξονα: «’Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου».
Στο Γυμνάσιο Κυθήρων έχει εκπονηθεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ερευνητική εργασία παρουσίασης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του νησιού των Κυθήρων από 20 μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης με συντονίστρια την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό κ. Αθηνά Νταφογιάννη, Μαθηματικό και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών Γ. Λουράντου, Θεολόγου,  Μ. Καλλιντέρη, Φυσικού,  Ε. Σκουλαρίκη Φιλολόγου, ο Η. Κάνταρου Μαθηματικού.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Πηγή: Γυμνάσιο Κυθήρων

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Σήμερα είχα τη χαρά να παρευρεθώ και να απευθύνω σύντομο χαιρετισμό, στην τελετή υπογραφής του Συμφωνητικού Κατασκευής του έργου των κτιριακών εγκαταστάσεων του Παρατηρητηρίου Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων – ΠΑΓΓΑΙΑ. Η υπογραφή έγινε στο ιστορικό κτήριο «Σίνα» του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στο Λόφο Νυμφών, που είναι το πρώτο επιστημονικό ίδρυμα του νέου ελληνικού κράτους, ανεγερθέν το 1842 επί Βασιλέως Όθωνος. Στην τελετή εγκαινίων του κτηρίου είχε παρευρεθεί μέχρι και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!
Στην τελετή παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Αστεροσκοπείου καθηγητής κ. Μανώλης Πλειώνης, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Κων/νος Καργάκος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ΖΙΤΑΚΑΤ κ. Διονύσιος Ζαφειρόπουλος και επιστημονικά και τεχνικά στελέχη του ΕΑΑ.
Το έργο έχει 2 σκέλη: α) τις κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής δομημένης επιφάνειας 1025τ.μ., για την κατασκευή των οποίων υπεγράφη η σύμβαση με συνολικό π/υ 2.765.040€, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και β) τις επιστημονικές υποδομές (όργανα) που θα τοποθετηθούν στο Παρατηρητήριο τμηματικά και έχουν π/υ περίπου 20.000.000€ με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Η στιγμή είναι ιστορική για το νησί των Αντικυθήρων. Άνθρωποι πολλών φορέων και ειδικοτήτων, από επίπεδο υπουργικό μέχρι απλού διοικητικού υπαλλήλου, συνέβαλαν από το 2017 μέχρι σήμερα, ώστε σε λίγες εβδομάδες να αρχίσουν τα έργα στα Αντικύθηρα, βάσει της αρχικής ιδέας που είχε ο ερευνητής του ΕΑΑ Βασίλης Αμοιρίδης, το 2016-7. Η έκταση του ΠΑΓΓΑΙΑ, 35 στρέμματα, δωρήθηκε από την Εγχώριο Περιουσία.
Σε ένα απομακρυσμένο νησί, που συρρικνώνεται πληθυσμιακά, θα κατασκευαστεί μια μοναδική επιστημονική υποδομή για όλη την Ανατολική Μεσόγειο, που θα συγκεντρώνει πλήθος επιστημόνων και ερευνητικού προσωπικού, παγιώνοντας τη θέση των Αντικυθήρων ως «Πράσινου Νησιού της Επιστήμης». Εάν το έργο αυτό συνδυαστεί με γενναίες πολιτικές απανθρακοποίησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε το μέλλον αυτού του πανέμορφου τόπου διαγράφεται ευοίωνο, αρκεί οι κεντρικές κυβερνητικές πολιτικές συνοχής να το αγγίξουν ακόμα πιο ενεργά.







Πηγή: Ευστράτιος Χαρχαλάκης

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο Δήμος Κυθήρων ανακοινώνει την πρόσληψη πέντε (5) ατόμων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας πέντε (5) μηνών για την φύλαξη δασών, δασικών εκτάσεων, και τον καθαρισμό δημοτικών χώρων από χόρτα κτλ, για την πρόληψη & αντιμετώπιση πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο εδώ

Πηγή: kythira.gr

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

DRAKAKIS TOURS - ΆΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΩΣ 31/5

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι λόγω παράτασης της διαδικασίας ολοκλήρωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού των άγονων γραμμών, το σύστημα κρατήσεων της εταιρίας Seajets άνοιξε για αγορά εισιτηρίων για περιορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από 22/4 μέχρι τις 31/5/24.
Θα ενημερώσουμε άμεσα όταν έχουμε νεότερα για την έκβαση του διαγωνισμού και τα δρομολόγια της θερινής περιόδου.
Για κρατήσεις και αγορές εισιτηρίων παρακαλώ καλέστε στο 2736031160 & online www.drakakistours.com
-----------------------------------------------------------
We would like to inform that due to a further delay of the completion process of the competition for the  non-subsidized ferry routes, the reservation system of Seajets has opened for the purchase of tickets for a limited period, specifically from 22/4 until 31/5/24. We will update you immediately when we have news about the outcome of the competition and the schedules of the summer season.
For purchasing your tickets please call us at +302736031160 or online at www.drakakistours.com 

Πηγή: Drakakis Tours

''KYTHIRA TENNIS DAY 2024'' 6 & 7 ΜΑΪΟΥ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Φόρμα εγγραφής: ΕΔΩ

Πηγή: Ερμής Μισιώνης

Ο ΝΑΟΚ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ!

Το τριήμερο 12-14 Απριλίου παιδιά-αθλητές του ΝΑΟΚ βρέθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας για φιλικούς αγώνες. Έπειτα από πρωτοβουλία και καθοδήγηση του προπονητή μας κου Βαγγέλη Αυγερινού, μια από τις ομάδες καλαθοσφαίρισης του ΝΑΟΚ συμμετείχε σε φιλικούς αγώνες στα δημοτικά κλειστά γήπεδα μπάσκετ της Τέντας στην Καλαμάτα και της Μεσσήνης παίζοντας με ομάδες της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα ομάδες αγοριών του ΝΑΟΚ έπαιξαν με τις αντίστοιχες των ομάδων Πρωτέας Καλαμάτας, Καλαμάτα BC και Γ.Σ. Μεσσήνης. Τα παιδιά του ΝΑΟΚ κέρδισαν και αποκόμισαν καινούργιες εμπειρίες μέσα από την επίσκεψή τους σε μια καινούρια πόλη. Έπαιξαν για πρώτη φορά σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ με παρκέ, κερκίδες και θεατές. Είχαν την εμπειρία του να αγωνίζεσαι σε τουρνουά με τη φανέλα της ομάδας του τόπου σου. Γνώρισαν και έκαναν καινούργιους φίλους. Υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους, έμαθαν τις έννοιες της ομαδικότητας, του αλληλοσεβασμού, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθε. Δέθηκαν σαν φίλοισυμπαίχτες μένοντας σαν αθλητική αποστολή στο ίδιο ξενοδοχείο και λειτουργώντας μέσα σε ένα κοινό αθλητικό πλαίσιο με συγκεκριμένους κανόνες και πρόγραμμα. Μέσα από τους αγώνες είχαν να διαχειριστούν τη νίκη, την ήττα αλλά και την κούραση. Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω - ασχέτως του τελικού σκορ - αποτελούν ίσως τα πιο ουσιώδη οφέλη και πλεονεκτήματα του αθλητισμού τα οποία διαπλάθουν χαρακτήρες.
Ευχαριστούμε θερμά τον προπονητή μας κύριο Βαγγέλη Αυγερινό για την εξαιρετική δουλειά που κάνει.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνδράμουν οικονομικά και ηθικά τις προσπάθειές μας.

Για το συγκεκριμένο ταξίδι-αποστολή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια:
• Την εταιρεία Triton ferries και προσωπικά τον κύριο Τουρλουμούση για τα δωρεάν εισιτήρια όλων των ατόμων της αποστολής και την έκπτωση στο εισιτήριο του πούλμαν.
• Την εταιρεία Hellenic Seajets για τις εκπτώσεις στα εισιτήρια των ατόμων και του πούλμαν της αποστολής.
• Την εταιρεία Stratigos Τεχνική ΙΚΕ για τη χορηγία 300€ σε καύσιμα του πούλμαν.
• Τον οδηγό Βαγγέλη Χλέντζο για την έκπτωση στο κόστος της μεταφοράς.
• Τον Μηνά Κασιμάτη – Φούρνος Καρβουνάδας «Τα Κύθηρα» για την προσφορά του σε σακούλες παξιμάδια που δώσαμε ως δωράκια στις αντίπαλες ομάδες.
Συνεχίζουμε με την προετοιμασία αντίστοιχης δράσης και για τα υπόλοιπα τμήματα καλαθοσφαίρισης του ΝΑΟΚ. Ευελπιστούμε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε και στα Κύθηρα τέτοιες αθλητικές υποδομές ώστε να μπορούμε με τη σειρά μας να υποδεχόμαστε αντίστοιχες αποστολές.

Μετά τιμής,
Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κυθήρων
Σταύρος Χάρος
Παναγιώτης Στάθης
Κώστας Μαυρομάτης
Λιάκου Σταυρούλα
Χρυσούλα Λουράντου
Κατερίνα Βάσσιου
Εύη Δαπόντε

Κύθηρα 16 Απριλίου 2024

Πηγή: Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κυθήρων

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΤΣΙΝΙΑΝΙΚΩΝ «ΤΑ ΠΙΤΣΙΝΙΑΝΙΚΑ» - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την 27/04/2024, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:30, στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου Πιτσινιανίκων Κυθήρων, θα λάβει χώρα πολιτιστική εκδήλωση εν’ όψει της Μεγάλης Εβδομάδας με θέμα: «Η υμνογραφία των παθών. Ερχόμενος ο Κύριος προς το εκούσιον πάθος...». Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν επίκαιρες ομιλίες και σημασιολογικές αναλύσεις των κειμένων των Ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας και εν συνεχεία θα γίνει απόδοση τούτων από εκκλησιαστική χορωδία. Την εν λόγω εκδήλωση οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσινιανίκων Κυθήρων και πιστεύουμε, ότι η παρουσία σας θα είναι καταλυτική, συμβάλλοντας έτσι στην πολιτιστική αναβάθμιση του Νησιού μας.

Εκ του 
Διοικητικού Συμβουλίου

Πηγή: Χαράλαμπος Καλλίγερος
Φωτογραφία αρχείου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΗΣΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου και όλα τα μέλη του ΔΣ που με σημερινή ομόφωνη απόφασή τους με εξέλεξαν εκ νέου Πρόεδρο της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής για τη νέα δημοτική περίοδο, αξιολογώντας θετικά το έργο και την παραγωγή πολιτικής που κάναμε στην προηγούμενη - ομολογουμένως δύσκολη - θητεία.
Με το νέο Αντιπρόεδρο, Δήμαρχο Αγ. Ευστρατίου Κωνσταντίνο Σινάνη και τα μέλη της Επιτροπής, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προωθούμε πολιτικές και λύσεις για τον ευαίσθητο νησιωτικό χώρο, που αξίζει μεγαλύτερης προσοχής και αγάπης.

Πηγή: Ευστράτιος Χαρχαλάκης

«ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821» ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Σε μία σεμνή εκδήλωση παρουσιάστηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 ,στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων, ο Επετειακός Τόμος με τίτλο «ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821» που εκδόθηκε από την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Πρόκειται για έναν καλαίσθητο τόμο που περιέχει έγχρωμες εικόνες, χάρτες και αρχειακά έγγραφα. Την έκδοση προλόγισε η Πρόεδρος της Ε.Κ.Μ και Επιμελήτρια του τόμου Καίτη Αρώνη-Τσίχλη. Στη συνέχεια τον τόμο ανέλυσαν η Ειρήνη Λαγάνη, Ομ. Καθηγήτρια Παντείου Παν/μίου και η Μαρία Σπηλιωτοπούλου, Δ/ντρια Ερευνών στην Ακαδημία Αθηνών. Την παρουσίαση συντόνισε ο κ. Θεόδωρος Κουκούλης, Αρχαιολόγος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλά αγαπητά μέλη της Εταιρείας και μέλη Δ.Σ των κυθηραϊκών σωματείων και των Ιδρυμάτων. Τα Κύθηρα συμμετείχαν και αυτά στον μεγάλο ξεσηκωμό και με τις δώδεκα μελέτες που περιλαμβάνει ο τόμος αναδεικνύονται ενδιαφέρουσες όψεις για την συμμετοχή Κυθηρίων στην Επανάσταση του 1821 μέσα από άγνωστες μέχρι στιγμής πηγές.
Ο επετειακός τόμος διατίθεται από τα γραφεία της Εταιρείας (Θεμιστοκλέους 5, Αθήνα).

Η Πρόεδρος της Ε.Κ.Μ Καίτη Αρώνη-Τσίχλη