Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Ο ΧΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ!

Το μεγάλο έργο της αποκατάστασης ΧΑΔΑ και δημιουργίας ΧΥΤΥ σε Κύθηρα και Αντικύθηρα, που χρηματοδοτείται με 7.6 εκατομμύρια Ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα επισκέφθηκα το εργοτάξιο του ΧΑΔΑ των Αντικυθήρων, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας του νησιού κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη και ενημερωθήκαμε από τον υπεύθυνο μηχανικό της αναδόχου εταιρείας ΖΙΤΑΚΑΤ για την πρόοδο του έργου.
Σε λίγες ημέρες θα μπορούμε πλέον να πετάμε τα σκουπίδια μέσα στο κύτταρο όπου τοποθετήθηκαν οι μεμβράνες και τα αποστραγγιστικά. Παράλληλα ξεκινούν άμεσα οι λοιπές εργασίες, τα κτιριακά, οι περιφράξεις και η εσωτερική οδοποιία ώστε εντός των επομένων μηνών να παραδοθεί στο Δήμο μας ένα πλήρως λειτουργικό έργο, ένα έργο πρότυπο για τη διαχείριση απορριμμάτων σε μικρά νησιά. Την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ και τον ΧΑΔΑ των Κυθήρων στη θέση "Λαχνός" ενώ σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια ετοιμάζουμε την δημοπράτηση των υποέργων (καινούργια απορριμματοφόρα, φορτωτής, φορτηγό, μονάδα κομποστοποίησης κ.λπ.).
Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη του έργου, ενός έργου που εξασφαλίζει τη νόμιμη και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα!
Το έργο αυτό δίνει προοπτικές ανάπτυξης στον τόπο μας!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου